هنگ جيم فنگ




1ـ اگر مي خواهيد خدمت را عقب بيندازي:

اگر منظورتان در حد 2ماه عقب انداختن است، بايد به نظام وظيفه مراجعه کنيد و در خواست تغيير اعزامتان را بدهيد(فقط هم يک بار)ولي اگر منظورتان چند سال واين واين حرف هاست، براي ديپلمه ها راه چنداني نيست مگر اينکه دانشگاه قبول شوند. دانشجوها هم تا زماني که دانشگاه، آنهارابه سازمان نظام وظيفه معرفي نکرده ـ يعني سنواتشان تمام نشده ـ مي توانند خدمت را دودر کنند.به غير از اينها، هر راهي براي نرفتن به سربازي، حکم غيبت در زمان اعزام را دارد و3ماه در پرونده تان اضافي خدمت درج مي شود.

2ـ اگر فکر مي کني مشمول ماده فک زني هستي:

اگر برادر يا برادراني داريد که همزمان با شما مي خواهند اعزام شوند، تکليف چيست؟اول از همه بايد آن قدر قدرت فک زني داشته باشيد که برادران همدوره تان را راضي کنيد که آنها بروند و شما نرويد.اگر هم برادر بزرگتر هستيد و زورتان به برادران کوچکتر مي چربد و غيبت هم نداريد، مي توانيد از اين روش غير دموکراتيک براي دو درِ کردن خدمت، حداقل براي يک سال و نيم استفاده کنيد.

3ـ اگر ميخواهي معافيت بگيري:

اين را هرآدم عاقلي مي داند که فرض شما در اينکه ممکن است معاف شويد، برابر با اين است که ستاد نيروي مسلح هم شما را يک فرد معاف تلقي کند.
پس اگر موعد خدمتتان رسيده است دفترچه آماده به خدمت بگيريد. و به خدمت اعزام شويد ولي در هر مرحله از خدمت که باشيد، اگر ثابت کنيد که شرايط معافيت را داريد از خدمت ترخيص مي شويد. اين رابدانيد که تحت هيچ شرايطي به غايبين سربازي معافيت نمي دهند. اينها انواع معافيت هستند:

اگر معافيت پزشکي مي خواهيد:

اينجا همان دنيا ناشناخته است، پر رمز و رازترين بخش پيچ ها. در اين مرحله اگر شما سندرم حاد تنفسي يا آنفلونزاي خوکي هم داشته باشيد، باز هم نمي توانيدخدمت را بپيچانيد مگر اينکه آن را با تاييد شوراي پزشکي سازمان وظيفه عمومي برسانيد که خودش هفت خوان رستم است. قانون معافيت پزشکي خدمت وظيفه عمومي تا آنجايي که ما شمرده ايم، 18ماده و369بند دارد با کلي تبصره و توضيحات جور واجور از بيماري هاي عمومي گوش و حلق و بيني تا غدد مترشحه داخلي و خون و انکولوژي. پس قبل از اينکه برويد و زور الکي بزنيد که معاف شويد، اين موارد را بخوانيد تا از نوع معافيت هاي پزشکي آگاه شويد.
اگر فکر مي کنيد مورد خاص داريد و مي خواهيد معاف شويد:اگر شما فرزند يا برادر شهيد، مفقودالاثر، آزاده يا جانباز هستيد،مي توانيد به سازمان وظيفه عمومي برويد وبا شرايطي که موجود است معافيت بگيريد.خانواده هاي معلولان و خانواده هاي تحت پوشش کميته امداد ـ در صورتي که خانواده فاقد سرپرست مرد باشد ـ هم از موارد خاص حساب مي شوند.ضمناًآنهايي هم که ادعاي نخبگي دارند، مي توانند به بنياد نخبگان بروند و نام نويسي کنند و در صورت تاييد بنياد نخبگان از معافيت هاي آن بهره مند شوند.
اگر فکر مي کنيدکفيل کسي هستيد:معافيت کفالت همان نوع از معافيت است که براي گرفتنش مثل اجل معلق بالا سر پدر محترمتان مي ايستيد و ثانيه ها را مي شماريد که ببينيد پدرتان کي 59سالش مي شود؛غافل از اين که کفالت گرفتن به همين سادگي ها هم نيست وکلي ماده وتبصره دارد.اگر تنها مراقب خانواده تان هستيد؛يعني تنها فرزند پدر يا تنها نوه پدر بزرگتان هستيد، يا اگر پدرتان در زندان است و شما کفالت خانواده را بر عهده داريد يا اگر برادران بزرگ تر از شما هم بيمار هستند و شما کفيل خانواده هستيد، مي توانيد از اين بندها استفا ه کنيد و معافيت بگيريد.
اگر معافيت تحصيلي مي خواهيد:اين بي خاصيت ترين نوع معافيت است ؛يعني معافيت در نرفتن شما به خدمت تاثيري ندارد بلکه فقط رفتنتان را به تاخير مي اندازد. بيشترين معافيت هم براي نرفتن به خدمت 6ماه است که به آن معافيت تحصيلي مي گويند وکمترينش 4ماه است که آن هم براي دانشجويان اخراجي از دانشگاه ها در نظر گرفته شده تا در اين مدت، روح وجسم و بند وبساط خود را براي اعزام به خدمت آماده کنند.
منبع: همشهری جوان